IH Prolog Berlin- Min nyblivande skola

Jag kan fortfarande inte förstå att jag fick sommarjobb på Stora Enso! Jag kommer kunna gå min utbildning i Berlin som planerat! Det hängde verkligen på en skör tråd, om jag fått ett vanligt sommarjobb på ett cafe eller vad som helst hade mina framtidsplaner gått åt pipan. Eller, inte direkt åt pipan kanske men det hade definitivt tagit några extra år för mig att få ihop denna otroliga summa! Men nu kan jag vara helt säker på att jag kommer iväg och det känns heeelt underbart!

Gud vad jag längtar, jag vill flytta dit nu på en gång! Jag kommer lära mig så otroligt mycket när jag är där. Sen får jag hoppas av hela min kropp och själ att Tokio Hotel kommer ha en konsert i Tyskland under det halvår jag kommer vistas där. Det skulle vara helt fantastiskt att få se dom live på hemmaplan. Att få stå där med en massa andra tyska TH fans och känna det där magiska lyckoruset komma dånandes igenom kroppen som en gigantisk flodvåg vore guld värt för mig. Det skulle betyda så enormt mycket, en väldigt speciell känsla. Något så egendomligt att man inte riktigt kan sätta fingret på det. 

Tänk att dom har förändrat mig så mycket, både på in och utsidan. Det är jag stolt över! Att jag blivit till något bättre och starkare, det har jag bara dom att tacka för. Min relation till Tokio Hotel är så otroligt stark. Om det inte vore för dom hade jag aldrig ens tänkt tanken att flytta till Tyskland för att fördjupa mig i deras språk. Nej, aldrig....

Från början hade jag tänkt skriva om hur otroligt tokglad jag är som fått jobb på Stora Enso vilket resulterar till att jag kan flytta till Berlin och studera tyska ...Men ser nu att jag förmestadels skrivit om Tokio Hotel. Haha aja bättre lycka nästa gång! Får skriva av mig riktigt oredntligt om TH någon kväll då dom verkligen belastar mig med tankar och känslor. För det är då jag skriver riktigt bra har jag märkt. 
Om 1 vecka och två dagar ska jag göra min försenade tatuering. Jisses det måste jag också skriva om, haha. 
Natti nu Amanda!
 
Åh jag vill flytta nu nu nuuu! Att vara en pedagogisk och förstående lärare

Det här var bara så fel! Ibland känns det som om man själv är mer pedagogisk än vad lärarna är! Nu inser jag hur mycket jag lärt mig Soms lektionerna med Måns och vilken nytta jag har av det!

Idag på svenskan var det några som skulle göra nationellt muntligt på 5 min och Matilda skulle prata först. Det gick bra i början men sedan blev hon allt mer nervös. Till slut stod hon och skakade, hennes röst darrade och hon kunde inte stå still. Hon kliade sig knallröd på armarna av nervositet och rev till och med upp ett sår på armen. Man kunde till och med se hur svetten pärlade sig i pannan på henne....Jag tyckte så otroligt synd om henne! Jag försökte få ögonkontakt med henne men hennes blick fladdrade åt alla möjliga håll. 

Till slut var dom där otroligt långa 5 minutrarna över och hon fick sätta sig igen. Och tro det eller ej så säger Margareta "Ja det där var 6 minuter, en minut för mycket" Ett av hennes värdelösa skämt som bara hon tycker är roliga och sen var det absolut inte rätt tillfälle att säga så! Hon ser att Matilda är super nervös och verkligen kämpar för att hålla nervositeten i styr så säger hon sådär! Hon kunde sagt "Bra gjort Matilda du fixa ju det där" Men Matilda fick faktiskt Mvg och det var hon värd!

Men herre gu vad jag koka av ilska där jag satt vid bänken! Hur kunde Margareta skicka upp henne dit, stå där och prata inför hela klassen när hon till och med blir knallröd i ansiktet bara hon blir tilltalad då hon sitter ner. Helt otroligt, om jag var lärare skulle jag avbryta direkt och föreslå att hon kunde få prata i en mindre grupp istället! Eller så skulle jag till och prata med henne innan hur hon känner inför redovisningen då jag sett att hon inte gillar att prata inför folk.

Precis den här situationen har vi läst om på Soms. Och jag märker klart och tydligt att trots Margaretas många år här på skolan så har hon då rakt inte någon enfarenhet av pedagogik. Det är faktiskt också otroligt viktigt att ha kunskap om som lärare. Vilket hon inte har.

Margareta har klankat ner på mig många gånger, och nu kände jag det rätta tillfället att ge tillbaka. För nu var jag arg! Vi gick ut från klassrummet hon och jag. Hon trodde nog helt självklart att jag hade frågor om nationella provet eller om mina betyg.
Jag sa till henne hur fel jag tyckte det var att Matilda fick stå där och prata inför hela klassen trots sin enorma nervositet. Att hon kunde fått prata i en mindre grupp och att man inte ska utsätta någon för så stor press. Jag drog exemplet om man skulle vara höjdrädd, då ställer man ju sig inte högst upp på stegen utan man klättrar en liten bit i taget.
Då började hon babbla om att för att få högsta betyg måste man prata inför en stor grupp och att hon och Britt-Marie kommit överens om det. Hon sa också att Matilda ville göra detta för att få det överstökat och hon klarade av det dessutom.

Så otroligt respektlöst att säga sådärt! Om man ser att en elev nästan håller på att ge vika där framme är det väl självklart att man avbryter!?....Men tydligen inte. Hon sa också att det där stärkte Matildas självförtroende att hon faktiskt klarade av det.
Jovisst, men i det här fallet kan det lika gärna gå åt andra hållet. Hon kanske gruvar sig jätte mycket nästa gång hon ska redovisa då hon tänker tillbaka på hur det gick sist. 

Usch det här gjorde verkligen mig upprörd, jag tänker disskutera det här med Måns imorgon! Det får inte gå till på det här viset....

Sen känner jag mig faktiskt lite stolt också. Man tänker ju alltid efter en händelse att jag skulle gjort si och jag skulle gjort så. Nu gjorde jag precis vad jag tänkte och tyckte!


Positiva listan
- Fint väder
- Jag har stärkt min självkänsla genom att visa vad jag tycker
- Fick hem min studentklänning tidigare än vad jag förväntat mig
- Såg victor
- Hittade 100 kr på gatan
- Fick jobb på Stora Enso

Herve har blivit utvisad från Sverige

Herve utvisades från Sverige igår. Det är så fruktansvärt fel så det finns inte! Man känner stor besvikelse över Sverige. Man inser nu vilka svåra situationer invandrare kan ställas inför och hur försvarslösa dom är. Usch!
Vi gjorde iallafall så gott vi kunde. Tycker det var en otroligt fin gest av alla som var med och demostrerade för Herve den där måndagen. Vare sig man känner en person eller ej som är utsatt tycker jag det är väldigt fint gjort att visa sitt stöd, visa att man är en god medmänniska. En fantastisk insats måste jag säga! Dels samlade dom in ca 5000 kr till en advokat åt honom och mat. Man blir alldeles mållös! Man kunde se på svtplay hur rörd Herve blev då dom berättade att vi organiserat en demostration för honom. Man såg att att han blev tårögd, tänk vilken känsla då ca 200 människor demostrerar bara för din skull! Vilket enormt stöd, förstå vilken kärlek man borde känna. Att man känner sig behövd!

Alla tycker om Herve, han är alltid glad och positiv. Han sprider glädje runtomkring sig och det gör så otroligt mycket, folk blir så glada och man uppskattar den personen väldigt mycket. Herve har aldrig klagat på Sverige och han älskar gå i skolan och han vet precis vad han vill bli......Så blir en sådan person utvisad......Man finner inga ord.

Intervjun med AT strax innan han blev transporterad av polisen till Arlanda:

- Vad händer när du kommer till Kongo?
- Jag har ingenstans att ta vägen. Jag vet inte alls än vad som kommer att hända där. Polisen kör bara dit mig och lämnar mig på planet.

-Vet du hur du ska komma tillbaka?
- Jag vill men vet inte hur jag ska göra det. Jag har inga skäktingar kvar i Sverige eller i Kongo.

- Hur känns det nu då?
Det känns bara som att de bara gör saker på rutin och inte titta på omständigheterna. Det känns inte bra såklart. Samma regering som hade makten och oroligheterna som gjorde att jag flyttade från Kongo är kvar.

- Vad gör du när du landar i Kongo?
- Kongo är farligt för mig, så jag ska försöka lämna landet direkt när jag landar.

- Finns det någonting annat du vill ha sagt?
- Sverige är mänskliga rättigheternas land, folk kan behandlas som människor och inte som djur. Det här ska inte hända någon annan efter mig.

Tänk att ha den känslan inom sig, dom har inte ansträngt sig till max och försökt löst det på bästa sätt! Fy fan säger jag bara!!! Han har absolut ingenting att komma tillbaka till men ändå skickar dom tillbaka honom. Han kanske dör där nere! Det är tamme sjutton inte klokt, jag kokar av ilska! Alla människor har väl för helsike sina rättigheter har dom inte???
Som sagt, dom borde kolla på omständigheterna och inte bara tänka på deras jävla rutiner och regler! Tänk på att det är en människa som vi handskas med, en levande individ. En människa med kött och blod som har ett liv! ¨
Man skickar inte en männsika till ett oroligt land där det är krig och denne fruktar för sitt liv...Jo det gör man tydligen!
Helt otroligt vilket BRA Sverige vi lever i! En applåd, en guldmedalj det borde vi ha!
Om någonting?

Borde skriva om Herve men jag orkar inte. Får ta det då jag då jag verkligen känner för att skriva om det. För just nu är allt bara så rörigt och jag orkar inte plocka fram dom tankar, åsikter och diskussioner jag har om Herves utvisning. Kanske får bli ikväll.

Sen det där med att jag skulle skriva en positiv lista varje dag har inte heller blivit av, har antingen glömt eller inte haft tid till det. Men nu ska jag göra det när jag väl sitter här. Och det där jag skrev om sist, att man verkligen ska se till att ta vara på det man har och glädjas åt det....Det har hänt saker o ting som verkligen pekar på det och som säger mig att jag ska lägga manken till, verkligen tänka öööver det!

Positiva Listan
- Fint väder
- Hade en intressant lektion på soms om herve
- Känner mig nöjd över dagen
- Har roliga saker inplanerade att se fram emotMeningen med livet

Hur har dagen sett ut? Tjaa lugn, slapp, långsam...Har varit kanonväder nu dom senaste fem dagarna så vaknar man upp till ett nytt vinterland. Jag som äntligen trodde att våren var på väg men aj så fel man kan ha. Vädret är bra opålitligt. Funderade först på om jag skulle strunta i Tyskan men när jag tänkte efter så ville jag verkligen gå. Haha värt att komma försent nästan en timme för att sedan vara kvar 40 minuter! Vem skulle ens fundera på att åka dit när man redan missat mer än halva lektionen? Ingen annan än jag antar jag xD 

Något som vi börjat prata om på filosofin som jag tycker är väldigt intressant är livets mening. Vad är egentligen meningen med livet? Vad är meningen med mitt liv? Det är faktiskt något som jag suttit och funderat på en hel del under den här veckan. Jag har märkt att frågor om livet intresserar mig mer och mer. Jag funderar verkligen över det, går in djupare i mina funderingar.
Vi fick en läxa av Jojje att skriva upp tre meningar med livet för oss själva. Här är mina tre: 

Mitt drömjobb
Så vad är min mening med livet? Det första jag tänker på är självklart att jag ska slutföra en av mina viktigaste drömmar. Att bli flygvärdinna, jag har brunnit för det i drygt 4 år och det är verkligen något jag siktar mot och vill uppnå. Det jag väljer att jobba med i livet kommer ha en viktigt och stor betydelse för mig. Det som är viktigt för mig är att jag älskar mitt jobb, att det jag gör betyder något.

Kärlek
Det andra jag tänker på är kärlek, för det är något man vill absolut vill uppleva. Att man väljer att öppna sitt hjärta för någon, få dela sitt liv med den person som är hela din värld. Kärleken är viktig och att man hittar "den rätte" i ens liv. Det kan ta tid, men någon gång kommer han att dyka upp. Jag har gott om tid på mig. 
Om jag ska vara ärlig mot mig själv så tror jag redan att jag hittat "den rätta" i mitt liv. För det känns, det känns så tydligt i hjärtat.  Även om det inte blir vi så vet jag... He's the one in my life! Sådana som han växer inte på träd, jag skulle gråta tårar av guld av lycka om jag någon gång skulle hitta någon annan som var som honom.
"När den rätte dyker upp, då säger hjärtat till. Sedan får huvudet säga vad det vill"

Uppfylla och sträva efter mina drömmar
Och den tredje meningen. Att jag försöker uppfylla alla mina drömmar (även om dom känns helt omöjliga att genomgå) för man kan aldrig veta vad man kommer lyckas med och inte här i livet. Ingenting är omöjligt! Just det där att jag ska sträva efter mina mål som jag vill uppnå. Det känns som om det är verkligen vad mitt liv går ut på. Att uppfylla saker, att stäva efter något. Vad annars skulle jag leva för om jag inte hade tankar och funderingar över saker som jag vill uppleva och utföra? Man lever bara en gång, man ska ta vara på allt. Det finns så många stängda dörrar i livet som går att öppna. Nu när jag tänker efter så är det massor jag vill göra. Jisses, jag borde skriva en lista!

Men vem vet, det här är vad jag tror just nu är meningen med mitt liv. Jag kanske kommer uppleva helt andra saker med tiden och känna att jaa; Det är det här som är meningen med mitt liv.
Och det är det som är så spännande, jag har ingen aning än. Det är framtiden som avgör, jag kan bara vänta och se...

Det är jag som är huvudrollen i mitt liv. Mitt liv är i mina händer och jag bestämmer hur jag vill göra med det. And I know I'll take good care of It and do the best of the situation!


Serious talk

- Amanda! Amanda till hjärnkontoret tack!
  Jag tänker: Va, Jag!? Vem sa det?
- Amanda vet du vem du talar med?
- Emmh, näe??
- Jo jag är ditt samvete och jag behöver tala med dig, nu omedelbums!
- Jaha?
- Du är rent utsagt oduglig jänta! Så här kan du då rakt inte hålla på! Du lovar dig själv saker men du håller dom aldrig. Du säger att du ska göra saker men du gör dom aldrig. Du tar inte tag i saker, du flyr ifrån dig själv. Varför? Jo för du orkar inte ta tag i skiten, du lägger det på hög! Och vet du vad, du kommer få det värre, mycket värre om du inte lyssnar på mig nu och gör precis som jag säger! Är det uppfattat!?
- Va, jaha? Okej?
- I helgen skulle du :
 Plugga ekonomi
 Skriva klart EN recension om 1000 sidor
 Göra klart den där j*kla telefonkursen
 Har du gjot det?
- Nej
- FÖR FAN AMANDA GÖR DET DU SKA!
- Förlåt, jag skulle ju. Men sen så hade jag så mycket annat att göra så jag han inte.
- Du har haft mer än ett helt dygn på dig att plugga! Klart att du haft tid, jag vet vad du gjort under helgen så spela inte oskyldig!
- Men
- Inga men!! Har du pluggat nu då som du sa att du skulle göra när du väl slutade tidigt?
- .....
- NU GÖR DU DET DU SKA ANNARS KOMMER DET GÅ ÅT HELVETE FÖR DIG! OKEJ?
- Okej
- Ja så gör det du ska nu och ge sjutton i att skjuta upp allting!!! Du måste ta tjuren i hornen och svik inte dig själv nu, du ska hålla det du lovar annars får du dålig karma! Uppfattat!?
- Ja
- Bra!Sol = Glad

Tänk vad solen gör mycket, den har en stor betydelse för mig! Jag blir så otroligt mycket gladare och piggare när det är soligt ute! Jag ser allt så positivt och får en så härlig energi. Jag undrar om jag överhuvudtaget skulle ha någon dålig dag om solen skulle skina över en klarblå himmel vareviga dag. Jag tror inte det. Jag och Therese var nyss ner på stan och tog en glass. Vi satte oss utanför Ica på en bänk som stod i lä och man kände verkligen hur varmt det blev innanför jackan och halsduken. Underbart! Vi njöt verkligen. Folk som paserade log brett när dom fick syn på oss, en man kommenterade i förbifarten "ja nu är det vår tjejer." Jaa det är det, sa vi och skratta.
Nu känner jag mig så himmla glad och är full av energi, det känns inte alls lika motigt att sätta sig och plugga nu faktiskt som det brukar. Tack underbara sol som värmer när man fryser, som gör mig till en gladare människa, som alltid ler tillbaka när du gör det och som alltid får en att se lite ljusare på tillvaron trots att det bara är mörker man ser. Tack, you made my day!

Smile and the world will smile back at you


Bort härifrån

Jag vill bara lägga mig i sängen under täcket och sova, sova bort från tiden. Långt långt bort dit där jag inte behöver bry mig om någonting. Där tid inte har någon betydelse, bort till den plats där allting bara står still och man bara "är". Så känner jag just nu, jag vill bara bort från allt. Jag känner mig tom. Som ett skal. Det finns ingenting som gör mig tillfreds. Jag vill inte ens se på en film.

Hur kan man känna sig såhär? Jag får väl tända lite ljus och kura ihop mig här i soffan under en filt, lyssna lite på Tokio Hotel och läsa igenom mina positiva listor och läsa lite ur Egoboost. Försöka samla ihop mig lite för just nu känns det som om jag slitits i bitar. Jag måste försöka pussla ihop mig igen.


Min "laga dig själv" lista
- Köp ditt favoritgodis
- Kolla på en bra film
- Läs en bra bok
- Tänd många ljus, gör rummet mysigt
- Lyssna på Tokio Hotel
- Gör bara saker du har lust att göra
- Ta en varm dusch
- Läs dina positiva listor
Amanda do It better next time!Prov om 45 min och jag flummar på det här viset, fan Amanda du måste fixa det här!

Byxorna!

I helgen ska jag:
- Plugga ekonomi
- Skriva klart EN recension om 1000 sidor
- Göra klart den där j*kla telefonkursen

Så det är tveksamt om jag tänker ta mig ut ikväll, men det är ju trots allt studentfest men temat är väl lite halv tråkigt. Sport! Då slösar jag hellre pengar på något annat. Jag har verkligen fastnat för ett par super snygga byxor från Lindex!
Tänk att ha på sig dom till våren med en snygg kavaj till och mina Tommy Hilfiger skor med uppsatt hår och solbrillor. Åh jag vill ha vår nu, våren är en riktig njutnings årstid! Solen börjar värma, man kan gå lättklädd, sätta sig på en bänk och äta glass, ta mysiga promenader längs älven och kanske upptäcka någon tussilago i diket och dra in den där härliga vårluften i lungorna så djupt att man nästan känner sig lite vimmelkantig. 
Och just dom där första vårkänslorna man får, är det inte helt underbart!? Nej nu får snön gärna smällta bort!

Nu jäklar ska jag plugga filosofi!

Byxorna!!


Jag lovade, jag ska ine svika mig själv

Det var såhär jag inte skulle göra. Trots att jag faktiskt har lovat mig själv att fixa det här (vilket jag ska göra) så utsätter jag mig själv för ännu en ful utstickare, en gamal ful ovana. Klockan är snart tolv, midnatt och jag har inte börjat plugga filosofi än som jag har omprov i imorgon! Usch och fy på mig! Så nu får jag helt enkelt skylla mig själv, ta tjuren i hornen och göra det jag måste göra, om jag så ska sitta uppe till klockan är två på natten!

Jag har min ljudbok att skylla på här, det är bokens fel att den är så bra att jag bara inte kan slita mig ifrån den förrän den är utläst! Sen så är det väldigt mycket trevligare och mysigare att sitta nedsjunken i soffan och lyssna på en spännande bok än att plugga till filosofi som jag inte förstår ett skvatt av! Jojje litar ju fullt och fast på att jag kommer klara det den här gången men det tvivlar jag på! Filosofi är inte mitt ämne, jag har absolut inte den rätta hjärnan för det tänket. 

Ska väl ta mig i skinnet och sätta mig ner och göra klart den här skiten! För tänk att få det här överstökat innan helgen, det vore till en stor lättnad! Om jag bara anstränger mig till max i sisådär 1,5 timme så tror jag att det sitter någorlunda bra iallafall. Jag behöver ju inte börja plugga om på nytt ändå och det är ett +.

Måste bara ta upp det här innan jag går och lägger mig. Jag fick uppleva en mycket välbekant känsla den här kvällen. Som jag nämne tidigare så har jag inte uppllevt en enda ynka känslosam tanke om dig nu på senare tid. Jag märker att det går allt lättare för mig. Ikväll såg du förmodligen att jag var inne på fb och du gillade tre av mina bilder. Jag kände hur hjärtat rusade iväg i bröstkorgen på mig. Du finns kvar här inne. Och jag vet att jag inte kan räkna med att du kommer försvinna helt och hållet, det är nästintill helt omöjligt. Det jag kan göra är att försöka ta mig vidare så gott det går...Nu är jag faktiskt på god väg!

Positiva listan
- Fick min studentmössa
- Mina två närmaste vänner hade vaknat på rätt sida idag (känns som om dom varit lite på kanten den senaste veckan)
- Jag kände mig på jätte bra humör och var riktigt glad
- Jag ringde ett samtal inom projektarbetet trots min telefonfobi (den måste jag göra ett inlägg om)
- Det var god mat i skolan
- Jag såg victor och misstänkte att kan "spionerade" lite på mig, hehe trevligt ;)
- Fick G+ på soms provet

Min energikälla som som triggar mig till att ta tag i det här nu, hur mycket det än tar emot!


I feel the pressure, I'ts coming down on me. It turned me black and blue!

Det är som om allting bara väller över mig just nu! Precis allt! Och det måste jag stå pall för, iallafall försöka men just nu känns det som att jag inte orkar stå emot. Allting som ska göras i skolan, 1000 sidor, svenska nationella, balen ut över det är det cv:n som ska delas ut i hopp om att man slipper gå arbetslös efter studenten. Och eftersom jag kännt press över mig det senaste året, varit ordentligt uppjagad och stressad så har det självklart drabbat min hälsa.
Jag har tappat en massa hår och min hy har blivit sämre. Jag har ätit min medicin så pass många år nu att min kropp har börjat vant sig vid den och slutat ge verkan. Det gör mig frustrerad, arg och besviken. Mår inte hyn bra, mår håret inte heller bra och tvärt om. Det sitter liksom ihop, funkar inte ena delen funkar inte heller den andra. Fatta vilken balansgång kroppen vandrar på, och jag måste hjälpa till att stabilisera den. Jag måste må bra utöver det här för att allt ska funka som det ska. Men det gör jag inte, jag är stressad!

Det kanske inte märks utanpå mig, men inuti känns det. Det bryter ner mig inifrån, gör så att min hjärna stänger av då det blir för mycket och jag varken hör eller ser. Förra året var det år jag mådde som sämst, nu är det klart bättre. Men jag känner hur allt börjar krypa fram igen, smyger på mig bakifrån för att sedan hoppa på mig när jag som minst anar det.

You guys keep me strong even when It's hard <3


Just nu

Att få lägga sig i soffan under ett fluffigt täcke, tända några ljus, äta godis och lyssna på en ljudbok efter att man kommit hem från skolan är bokstavligen helt underbart! Önskar jag kunde få koppla av så här varje dag efter hemkomsten från skolan. Men icke, då ska man genast sätta sig för att plugga till proven man har under veckan. Men nu tänkte jag faktiskt unna mig nån timme med lite lugn och ro.

Måste faktiskt dokumentera att det här är första riktiga veckan som jag haft tankarna helt fria från dig! Det slog mig igår när jag satt och pluggade. Har ingen aning vad som fick mig att tänka på det just då. Det bara kom från ingenstans. Jag kommer inte ens ihåg sist jag tänkte på dig. Det känns jätte skönt att mina känslor börjar avta mer och mer. Inom någon månad kanske jag kommer kunna kontakta dig igen.

Jag är så otroligt sugen på att dokumentera min Tokio Hotel historia, borde nog göra det någon kväll. Det är ju snart dags för min tatuering också, det är inte långt kvar nu! Jag vill verkligen få ner alla mina tankar och känslor om hur betydelsefulla dom är för mig.

Ska börja med en positiv lista som jag kan läsa under dom dagar jag är deppig och känner mig nere. Vi pratade om det på psykologin, jag ska skriva upp saker som jag upplevde positivt under dagen. Om man är på dåligt humör kan det vara bra att kolla på den där listan och tänka tillbaka på hur man kände sig just då och försöka förmedla tillbaka den känslan till en själv i nuläget. Sen ska jag skriva ner saker jag uppskattar, det är viktigt att man stannar upp och verkligen tänker efter. Vad har varit bra med den här dagen? Vad uppskattade jag som mest? Vilka gjorde mig glada idag? Vilka har jag runtom mig som är betydelsefulla för mig, osv.
Jag börjar nu, om idag

Positiva listan
- Jag var nöjd över mitt klädval, kavaj och jeans
- Mitt hår var som jag ville
- Det kändes bra när jag skrev prov = pluggat tillräckligt mycket
- Jag kände mig glad, det nästan spruda av glädje när jag fick lyssna en snutt från TH
- Det var soligt på morgonen och jag kunde ha solglasögon
- Fick en vårkänsla
- Jag mötte victor i korridoren
- Jag hade sovmorgon, gick upp tidigt för att skjutsa mamma men var pigg och glad ändå
- Fick koppla av efter skolan, mysa med ljudbok

GREAT!4 Mars 2010 <3

Det har redan gått ett år sen vi köade utanför globen i 12 timmar i dom kalla minusgraderna för att äntligen se Tokio Hotel Live.  Att jag har sett dom stå och spela mitt framför näsan på mig är fortfarande helt overkligt för mig! Att få se sina idoler är väldigt speciellt. I två år har jag suttit och tittat på hundratals videos på youtube, aldrig har jag fått nog. Ett tag hade jag fundingar över om dom verkligen fanns på riktigt. En knäpp tanke men för mig har dom varit "overkliga" fram till nu, nu har jag sett dom i verkligheten. Nu vet jag att dom existerar. Men ändå kan jag inte fatta, jag har faktiskt sett dom. Så länge som jag väntat, så länge som jag längtat och nu har det redan gått ett år sen konserten ägde rum. 
Måste skriva in ett till inlägg som är mer invecklat om mina tankar och känslor för just nu känns det som om jag börjar få lite skrivkramp.  

Tokio Hotel 4 mars 2010 <3

 
 
Mitt hår

Okej jag har bestämt mig för att klippa av mig håret efter studenten! Jag har hittat några bilder på kortklippta frisyrer som jag tror skulle passa mig. Känns lite vemodigt att behöva klippa av det men det är nog bäst så. Om mitt hår ska må bra så måsta man ta till med vissa metoder. Mitt hår behöver vila och växa ut på nytt så att det blir en starkare kvalite på det.

Nu det senaste året har jag tappat nästan hälften av allt mitt hår pga stress och över att jag mått dåligt. Mina hårstrån är väldigt tunna så det är inte mycket kvar av det. Och med tanke på hur mycket jag har hållt på och grejat med det i ett försök att få det se bättre ut har det dock blivit värre. Jag har lockat håret och jag har toperat det och jag har haft löshår och jag har käkat tabletter men nu finns det nog bara en enda utväg kvar och det är att klippa av det helt! Sorligt men ett måste för mitt hår har tappat all sin lyster och kvalite.

Jisses vilka problem man har! Men jag menar, håret gör så otroligt mycket. Man kan känna sig förjävlig en dag då man går utan smink och i mjukiskläder, men så fixar man till håret lite och ser sig genast mycket fräschare ut! 
Nu vill jag ha en frisyr som man inte behöver göra så mycket med och det ser ändå bra ut. Tänk vad skönt att bara behöva ha i lite vax och sen är det klart istället för att behöva borsta det hela tiden och spraya och ha sig. Tänk vad tåligt håret är egentligen med tanke på hur mycket man håller på och grejar med det varje dag! Helt otroligt faktiskt!  

Så nu efter studenten ska jag ge mitt hår en chans att få växa ut på nytt så att det förhoppningsvis blir starkare och bättre kvalitetsmässigt. Ska bli spännande, men jag kommer definitivt sakna mitt långa hår :( Hoppas det växer ut fort lagom till jag fyller 21 då jag ska utbilda mig till flygvärdinna. Tycker det är så fint när flygvärdinnorna har sitt långa hår uppsatt i hästsvans eller någon annan fin frisyr.

Frisyrer jag funderar på

      


Tycker Carolina Gynning har så otroligt fint hår här. Hon har väldigt tjockt hår. Något jag önskar mig!


Natt svammel

Nu sitter jag här ännu en gång mitt i natten och har inte lagt mig än! Amanda lägg ner nu för sjutton, vad är det som flugit i dig? Gå och lägg dig omedelbums! Du är en vuxen människa och måste kunna styra dina vanor på egen hand. Men icke, här sitter hon olydig som en liten 13 åring och har inte en tanke på att hoppa i säng. Hah jisses vilket svamel! Hoho!? Åh nu känner jag att jag är riktigt hungrig också, vad jobbigt "/  Men okej, kom till nått vettigt att skriva om nu Amanda som du har glädje av att läsa senare. Det här duger absolut inte. Ja vad kan jag tänkas skriva om, jo min garderob!
Det hänger en massa kläder på min dörr för att det är fullt i min garderob! Jag behöver en större garderob, eller rättare sagt en "extra garderob" att hänga in resten av kläderna i. Nu är det inte så att jag har någon jätte garderob, min är faktiskt väldigt liten. Julias är lagom stor, men hennes är till och med halvtom. Jag har kollat igenom mina kläder en snabbis. Jag kanske använder 70% av allt de som hänger där inne. Rätt okej ändå men jag borde ta bort allt det som jag inte använder! Det jag använder väldigt mycket och HAR väldigt mycket av är kavajer och jackor av alla olika slag. Sen älskar jag blusar med volanger och spetsar. Det tycker jag är väldigt sött och gulligt. Sen har vi en och annan stickad tröja, inte många men några. Jag har mest sommarkläder faktiskt, så när det blir vinter fryser jag oftast då jag nästan bara har kortärmat och tunna blusar i garderoben. Måste köpa lite mer långärmat, fler polotröjor och stickat!

Sen skulle jag behöva en garderob för alla mina väskor, dom ligger allihopa i en hög på golvet vilket inte ser så speciellt snyggt ut. Måste köpa en låda som jag kan ha dom i och skjuta in under sängen. Väldigt praktiskt faktiskt! Nu när jag kollar på min säng ser den väldigt inbjudande ut. Ser skönt ut att få krypa ner där. Borde nog göra det för klockan är kvart över två.

Jag kan inte låta bli att tänka på dig om kvällarna, attans! Måste försöka komma över det där. Du finns inte lika ofta i mina tankar om dagarna vilket jag tycker känns bra men på kvällarna går det inte låta bli att tänka på dig. Tyvärr är mitt psyke inte tillräckligt starkt än för att övervinna dig än, hah eller hur man ska uttrycka det.
God natt nu Amanda!

Borde sova

Klockan är 00:07 så jag borde gå och lägga mig vid det här laget eftersom jag ska  upp tidigt för att skjutsa mamma. Men jag orkar inte, jag känner för att skriva. Men jag vet inte vilket område jag vill skriva om. Jag har massor av tankar i huvudet om lite allt möjligt.
Det som stör mig just nu är att jag känner att jag behöver snyta mig men här finns innget papper.... Suuuck!

Nu känner jag vad jag vill skriva om och det är om dig. Du kommer alltid fram så här på kvällen när det är dags att sova. När jag ligger i min säng och dragit täcket tätt runtom mig tänker jag på när du låg bredvid mig. Hur det kändes att ha dig sådär nära mig. Så varm och så mjuk. Men mer än så här ska ja inte låta mina tankar få fördjupa sig i dig. Det är förbjudet. Jag får inte skriva mer om dig.

Nu helt plötsligt känner jag att jag saknar mormors närvaro. Hennes varma goa kramar. Kanske är det så att farmor fick mig att börja sakna henne. Min lilla mormor. Jag känner att du håller ett vakande öga över mig. Det känns tryggt ska du veta. Åh vad jag skulle vilja prata med dig om allt som hänt. Jag skulle ge vad som helst för att få prata med dig just nu. Men om jag så skulle betala en miljard så är det helt omöjligt. Det är en ruskig tanke som slår mig att aldrig få prata med dig igen. Aldrig mer.
Nyss kände jag som en slags oro/obekvämhet i kroppen när jag skrev det här om dig och om K. Så känns det inte nu, nu känner jag mig tung, trött och lugn. Finns du här? Är du här nu? Sitter du här bredvid mig i soffan och tittar på mig? Det är som om jag känner din närvaro, du gjorde mig som tillfreds i hela kroppen. Jag kanske borde passa på att gå och lägga mig nu när jag känner så här.
Mormor jag älskar dig, god natt <3


RSS 2.0